Karanténa nemusí byť hrozná. Takto si ju môžeš spríjemniť

Karanténa nemusí byť hrozná. Takto si ju môžeš spríjemniť

Skoro zo dňa na deň prešla celá spoločnosť do úsporného režimu. Vzhľadom na dianie vo svete i u nás by sa mohlo zdať, že optimizmus nie je na mieste. Je to presne naopak! Pozitívne  myslenie je  jeden z najlepších receptov na to, ako túto krízu prekonať v zdraví a pohode. Potvrdzujú to aj psychologické výskumy, ktoré hovoria, že  pozitívne emócie významne pomáhajú bojovať so stresom, úzkosťou a hlavne nudou! Prinášame ti preto zopár praktických tipov, ako túto situáciu otočiť na niečo príjemné i užitočné.

POMÔŽ STARŠÍM, NECH NA TO NIE SÚ SAMI 

Václav Havel povedal, že ľudská pomoc v núdzi neobohacuje len toho, kto ju dostáva, ale aj toho, kto ju poskytuje. Aktuálna situácia sa dotýka predovšetkým seniorov, skús sa teda zamyslieť, ako pomôcť práve tejto skupine ľudí. Ak bývaš v byte, môžeš na vchodové dvere – alebo na iné dobre viditeľné miesto – vyvesiť oznam o tom, že v prípade potreby pomôžeš s nákupom potravín a drogérie či so zaistením liekov. Nezabudni na seba nechať kontakt. Seniori v domácom prostredí, ktorí sú často odkázaní na cudziu pomoc, takúto službu určite uvítajú. 
Ak sa na to necítiš, poteš niekoho zo svojej rodiny či priateľov nečakaným telefonátom. Či už to bude babička žijúca na vidieku, alebo kamarát, ktorý o tebe dlhšie nepočul, tvoj záujem im urobí určite dobre – a vzápätí aj tebe.

VIAC ČASU NA PRÍPRAVU ZDRAVÝCH JEDÁL

Kto by nemal rád pokojné rána, keď si človek môže dopriať čas na prípravu poriadnych raňajok a užiť si ich v posteli – napríklad s rozčitanou knihou. Máme pre teba dobrú správu – ten čas práve nastal. Vyskúšaj napríklad recept nášho ambasádora Bena Cristovaa na vynikajúce banánové Mana palacinky.

Budeš potrebovať:

  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1 popučený banán
  • 2 odmerky ManaPowder™ Origin
  • kokosový olej
  • ovocie na ozdobu

Postup:  

Zmiešame vločky, popučený banán a Manu a vytvoríme hutné cesto. Podľa potreby ešte môžeme pridať banán či vločky. Ben Cristovao si do cesta zvykne pridať škoricu alebo mak. Ďalej postupujeme rovnako ako u klasických palaciniek. Namiesto klasického slnečnicového oleja odporúčame použiť kokosový. Čo sa týka ovocnej ozdoby, Ben Cristovao má najradšej čučoriedky. Dobrú chuť!

Ak potrebuješ doplniť zásoby Many, tento problém vyriešiš tu.

KARNEVAL PODOMÁCKY

Je to už skoro týždeň, čo zavreli školy i niektoré škôlky a internetom sa začínajú šíriť prvé vtipné videá rodičov, ktorým stoja vlasy na hlave a už nevedia, ako by svoje ratolesti zabavili. Náš tip? Urobte si doma rodinný karneval. S výrobou kostýmov môžete začať už zrána, a tak deti zabavíte celý deň. A poobedie zasa môžete pretancovať prezlečení za obľúbené rozprávkové postavičky. Uvidíš, že na taký zážitok tvoje deti len tak nezabudnú. Pridávame aj zopár inšpirácií na skvelé podomácky vyrobené kostýmy.

DERAVÉ PONOŽKY? JUPÍ!

Diery na ponožkách, odpadnuté gombíky, deravé kolená na rifliach – tiež to poznáš? Teraz je azda najideálnejší čas vrhnúť sa na tieto drobné opravy bez toho, aby ťa sužoval pocit, že zabíjaš čas a vonku ti niečo uniká. Sadni si na záhradu alebo na balkón, pusť si ako pozadie obľúbenú hudbu či seriál a pusť sa do toho!

LEGO, PEXESO ALEBO ČLOVEČE, NEHNEVAJ SA

Každý z nás má niekde doma pod posteľou tú najdôležitejšiu výbavu pre apokalyptické scenáre – stolové hry a lego. Nie každý má talent na to postaviť z lega zámok, ale keď sa budeš naozaj snažiť, pexeso určite zvládneš. A sme si istí, že ťa to bude aj baviť.

ĎALEKOHĽAD, PAPIER, PERO A TAJNÉ HESLÁ

Pamätáš sa na časy, keď ste s kamošom od vedľa dostali domáce väzenie a nemohli ste ísť liezť po stromoch? Nevieme ako ty, ale my sme to riešili jednoducho – tajnými odkazmi cez okno. Stačil nám ďalekohľad, veľký papier, pero a o srandu bolo postarané. Nekaz si oči pri počítači a sadni si do stroja času – najnovšie novinky môžeš so susedom prebrať aj takto.

A V NEPOSLEDNOM RADE – ČÍTANIE

Je na čase otvoriť zanedbávané knihy – možno sa niektorá objavila na Vianoce pod stromčekom a doteraz na ňu neprišiel rad. Čítanie je skvelé nielen pre tvoj mozog, ale zároveň z teba robí aj lepšieho rečníka a spisovateľa, rozširuješ si tak svoje vedomostné obzory a prebúdzaš kreativitu. Náš tip? Vypni si na hodinu všetky elektronické zariadenia, urob si teplé kakao a ponor sa do príbehu knihy.

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou