Dáš si smoothie alebo zmrzku? Mrkni na tieto ultimátne tipy a využívaj potenciál Many naplno!

Dáš si smoothie alebo zmrzku? Mrkni na tieto ultimátne tipy a využívaj potenciál Many naplno!

Že je Mana zdravá a zároveň skvelo chutí, už určite vieš. Napadlo ťa však niekedy, že Manu nemusíš len piť? Takisto sa nemusíš uspokojiť iba s dvoma príchuťami! V skutočnosti máš hromadu ďalších možností a práve o tom je tento článok. Pozbierali sme tie najlepšie nápady a vychytávky nielen od nás z Many, ale aj z radov našich zákazníkov. Mysleli sme pritom ako na užívateľov ManaPowderu, tak aj na fanúšikov našich drinkov. Chceš vedieť viac? Začítaj sa do článku a odhaľ plný potenciál Many! 

ManaPowder – najuniverzálnejší prášok galaxie!

1. Ešte jemnejšia konzistencia? Po zmiešaní ManaPowderu s vodou nechaj jedlo 2 minúty odstáť a potom ho znova pretrep. Alebo – ak ti to čas dovolí – použi mixér pre dokonale hodvábnu konzistenciu. Uvidíš, že takto sa ti bude Mana úplne rozplývať na jazyku.

2. Pohraj sa s teplotou! Chladená Mana chutí skvelo! Pridaj k nej ľad alebo ju na chvíľu odlož do chladničky, kde vydrží až 24 hodín. Maj však na pamäti to, že v chladničke zhustne. ManaPowder je možné zaliať aj teplou vodou, a to do maximálnej teploty 40 °C. Pri vyššej teplote by totiž došlo k strate výživových hodnôt.

3. Dvojnásobné nakopnutie! Nevieš si predstaviť ráno bez raňajok a poriadnej kávy? Skús to efektívnejšie! Pridaj do rozmiešaného ManaPowderu espresso alebo trochu čiernej kávy a nakopni sa nielen kávou, ale aj poriadnou dávkou vitamínov a minerálov! Mixér netreba – stačí premiešať ručne.

4. Použi rastlinné mlieko namiesto vody! Našimi favoritmi sú mandľové a ovsené. Použi 150 ml mlieka na každých 200 kcal ManaPowderu (1 originálna Mana odmerka alebo 2,5 polievkových lyžíc).

5. Experimentuj s chuťou! Mixuj Manu s ovocím, zeleninou či korením. Jediným limitom je tvoja fantázia! Za nás chutí skvelo kombinácia ManaPowderu, banánu, kardamonu a kešu orieškov, prípadne kokosu a perníkového korenia. Možnosti sú nekonečné – mrkni na našu stránku s receptami a inšpiruj sa!

Zaujímajú ťa ďalšie skvelé tipy a novinky z Many? Sleduj náš  Instagram  a už ti nič neujde!

6. Nutrične nadupané zákusky. Stačí nahradiť časť múky ManaPowderom a môžeš si vytvoriť jemné cesto na výrobu zdravších dezertov! My v Mane sme si najviac obľúbili ManaPowder kokosové guľky – totálny „must have“ pre všetkých milovníkov kokosu.


ManaDrinky sú v hre tiež

1. Podávaj ich chladené. ManaDrinky síce netreba uchovávať v chladničke, ale prečo nebyť občas rebel! :) Chladenie totiž pristane nielen ManaPowderu, ale aj drinkom! Šupni ich do chladničky alebo pridaj pár kociek ľadu a tadá – osviežujúci drink je na svete!

2. Vyrob si nanuky! Doma chcú maškrtiť, ale ty nemáš čas zájsť do obchodu? Nie je nič jednoduchšie než zmiešať ManaDrink napríklad s rozmixovanými jahodami, naliať zmes do formy na nanuky alebo do formičiek na ľad a počkať. Akonáhle zmrzne, máš zdravú a osviežujúci desiatu! Deti to úplne milujú!

Suprový nanuk si môžeš vyrobiť aj z ManaDrinku, rastlinného mlieka a z rozmixovaných jahôd!

3. Vyčaruj smoothie! Hoci je ManaDrink určený na okamžitú konzumáciu, možno ho použiť aj na prípravu smoothies. S ovocím, zeleninou či korením. Skús napríklad kombináciu ManaDrinku Origin so škoricou alebo medom – úplná bomba!

4. Urob zdravý puding! Stačí vziať misku, zmiešať v nej ManaDrink s chia semienkami (na jeden ManaDrink asi 15 čajových lyžičiek semienok, ale môžeš pridať viac/menej), nechať zmes stuhnúť v chladničke a voilà! Chia semienka sú malý zázrak – obsahujú hromadu antioxidantov, esenciálnych omega-3 mastných kyselín, vlákniny a bielkovín! Puding môžeš dozdobiť ovocím podľa vlastnej chuti.

Bonusové tipy na efektívne skladovanie

ManaPowder má trvanlivosť až 18 mesiacov, ktorá sa však po otvorení – logicky – znižuje na 1 mesiac. Vieš však o tom, že keď ManaPowder po otvorení presypeš do vzduchotesnej nádoby, predĺžiš jeho trvanlivosť až na 6 mesiacov? Je však dôležité, aby bola nádoba skladovaná v tme a suchu.

Ideálnym riešením sú rôzne dózy na doplnky stravy pre športovcov – väčšina je vyrobená z nepriesvitných plastových materiálov. Tieto nádoby sú na uchovanie prášku ideálne: manipulácia je pohodlnejšia a sú viac-menej nerozbitné. Treba však dať pozor na to, aby bola dóza vyrobená z plastu, ktorý je určený na uchovávanie potravín. Z hľadiska udržateľnosti sa dajú využiť aj zaváracie poháre, tie však treba uchovávať na dostatočne temnom mieste.

Alebo si môžeš zaobstarať uzatvárateľné silikónové vrecko, ktorý je možné opakovane otvárať a zatvárať - vzduch sa v tomto prípade dá pred uzavretím pekne vytlačiť von. Tahle variant navyše zaberie aj minimum miesta a je k dostaniu vo viacerých veľkostiach. (Karel, vďaka za skvelý tip!)

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou