Ako sa s obmedzeniami vysporadúvajú naši ambasádori a na čom aktuálne pracujú? 1. časť

Ako sa s obmedzeniami vysporadúvajú naši ambasádori a na čom aktuálne pracujú? 1. časť

Veríme, že základom života je schopnosť adaptovať sa na zmeny v prostredí. Sme preto nesmierne hrdí na to, že spolupracujeme s radom šikovných ľudí, ktorí sú v tomto ohľade veľkou inšpiráciou. Naši ambasádori sú živým dôkazom toho, že aj táto zvláštna doba, ktorá na prvý pohľad prináša len samé obmedzenia, má svoje nesporné výhody. Stačí vedieť, ako na to. Prečítaj si príbehy našich ambasádorov v 1. časti dvojdielneho seriálu a presvedč sa, že aj v čase obmedzení možno rásť – vnútorne i profesionálne.

Honza Pentiful

Tanečník, coach, porotca a organizátor
IG profil: @honzapentiful

„Momentálne sa najviac venujem online lekciám pre moju breakdance školu Prague Breakin School. Keď už je situácia taká, aká je, je dôležité zostať v kontakte so svojimi študentmi a stále ich motivovať a inšpirovať. Mám veľa systémov, vďaka ktorým sa môže tanečník rozvíjať aj doma v malom priestore a na veľkom parkete mu to potom prinesie ovocie. U mladších študentov je výhodou, že sa nemôžu rozptyľovať okolitými vnemami, takže online výučba má aj niečo do seba. Od 1. februára nám začal druhý semester – pri zakúpení online lekcií získal tanečník zľavu 10 % na prezenčnú výučbu. Všetky informácie o aktuálnych lekciách nájdeš tu.

Ďalej sa venujem natáčaniu a strihu videí, čo ma vždy bavilo, ale nikdy nebolo dostatok času. Ten čas sa teda snažím využiť a strih videí rozvíjať ešte viac. Momentálne sa mi to hodí pre content breakdance školy, ale aj pre pohybové štúdio www.flexiblespot.cz, ktoré budem otvárať hneď, ako to bude možné. Postupne budeme nahadzovať aj videá na rôzne cviky, ktoré tvoríme s mojím pohybovým terapeutom.“

Kateřina Maršounová
Dizajnérka
IG profil: @project_rehab

„Počas lockdownu pracujem na všetkom, čo som s Project Rehab za normálneho chodu nestihla – inovovali sme e-shop, doladili detaily s výrobou a posilnili sme tím v našom ateliéri. Keďže od začiatku maľujem každý kus ručne a zvlášť, dbám aj na tie najmenšie detaily – niekedy možno až príliš. Pre moje zdravie aj podnikanie preto bolo treba, aby som začala venovať čas a energiu na vyškolenie ďalšieho páru rúk, ktoré teraz v Project Rehab maľujú so mnou.

V určitom zmysle som za toto nútené ‚zastavenie‘ vďačná. Mohla som sa tiež plne sústrediť na novú kolekciu, ktorú sme dávali von v októbri a s ktorej vizuálom som prvýkrát za 6 rokov naozaj spokojná. Dlho som chcela priblížiť filozofiu našej značky nielen cez oblečenie, a to sa – myslím – nášmu tímu konečne podarilo.

Tiež som si už musela odskočiť do Mexika pre inšpiráciu a energiu – ako jedna z mála krajín bolo Mexiko otvorené a navyše tam mám svoju americkú rodinu. Bol to rok, keď som najmenej za celý svoj život cestovala a najviac času trávila na upevňovaní koreňov a seba samej – človek si uvedomí veľa vecí, keď nemôže utekať kamkoľvek a kedykoľvek sa mu zapáči. :-)

Mimo môj Project Rehab a uvedomenie si svojich priorít som tiež začala piecť aj niečo iné než džínsové bundy (kým sme s profíkmi vyvinuli vlastné farby pre Project Rehab, každý kus sa zapekal v rúre, takže to bola jediná vec, na ktorú som vlastne rúru x rokov používala), variť veci, na ktoré by som si skôr netrúfla a tiež som doladila recepty s ManaBurgermi... :-) Čo ale zostalo rovnaké sú raňajky – aj v lockdowne stále raňajkujem Manu. Cítim, že má moje telo vďaka nej lepšiu imunitu a nervy zvládajú celý lockdown lepšie.“

Daniel Polman
Cyklista a publicista
IG profil: @polman.daniel

„Mojou hlavnou športovou disciplínou je cyklistika, takže veľa jazdím na bicykli, čo je našťastie šport, ktorý snáď ani nejde zakázať. :-) A keďže sa zime tento rok darí, jazdím veľa aj na snowboarde, splitboarde a na bežkách. Chýba mi môj obľúbený hokej... Inak som vďaka lockdownu dopísal knihu rozprávok Kouzelné dary pro Nezmary a dokončujem knihu z môjho posledného projektu – Race Around Czechia & Slovakia (3 540 km s prevýšením 36 000 metrov za menej než 8 dní).

Tvorím tiež obsah pre časáky – cyklistický VELO, Magazín Auto DNES a dokonca som napísal aj článok pre môj obľúbený metalový mesačník SPARK. Takže píšem viac ako inokedy a usrkávam pri tom Manu (pri klávesnici optimálna strava a pitie zároveň). Zároveň som rozbehol e-shop s mojimi knihami a merchom a snažím sa školákom spríjemniť vyučovanie na diaľku online prednáškami. To ma veľmi baví. No, nenudím sa. Ja to ani neviem.

Mojou hlavnou prioritou teraz bude pripraviť seba a všetko potrebné na účasť na 9 100 km dlhom závode Red Bull Trans Siberian Extreme, na ktorý som sa nominoval ako prvý Čech. Tak držte palce, tá štreka medzi Moskvou a Vladivostokom bude veľké dobrodružstvo. V sprievodnom aute nebude chýbať ani Mana, rovnako tak ako nechýba v mojom pollitríku po každom tréningu. Vďaka za podporu, zdar & silu! Danda.“

Petr Lüftner
Pesničkár
IG profil: @petrluftner

„Pracujem na svojom v poradí treťom hudobnom albume, cez víkendy pripravujem a moderujem svoju reláciu Hudobné hľadanie Petra Lüftnera na Českom rozhlase Sever a v týždni pôsobím ako lesník v Lesoch ČR. Je to úplne iný život, našťastie sa ale tejto práce covid veľmi nedotýka. Práca v lese je fajn a dá sa zvládnuť naozaj len vtedy, ak ste dobre vybavení nielen oblečením, ale aj jedlom, ktoré zahreje a je pripravené rýchlo, pretože vo februári išlo aj o tú rýchlosť a čo najkratšie zmrznuté prestoje... Idem z 90 % na Mane, pretože si ju o piatej ráno vždy namixujem s banánom a mám postarané. Okrem toho mi ako skvelý nápad prišlo vziať si so sebou termosku s horúcou vodou, ktorou som počas dňa postupne dopĺňal svoju spočiatku hustejšiu ,Manadesiatu'.

Teraz v marci je to pohodička a jedna veľká nádhera – pracujem v lesoch nad Hřenskom v oblasti Labské pieskovce a raz za dva dni tam stretnem nejakého človeka, inak vôbec. Akurát ďatle, sýkorky a srnca. Stále počítam stromy a som šťastný, že čo sa týka počasia, je asi najdrsnejší mesiac za nami a teraz to už bude len lepšie. Týždenne nachodím v priemere 30 km, takže je to aj super šport! :-)

Myslím, že zvlášť v období lockdownu je najlepšie neustále hľadať možnosti, ako využiť čas. Spomenúť si na obdobie, keď si človek povedal: ,Keby som mal na to čas, urobil by som/vrhol by som sa na/dohnal by som...' To neustále hľadanie je občas ťažké, zvlášť vtedy, keď má väčšina z nás pocit, že sa od svetla na konci tunela skôr vzďaľujeme. Keď sa už raz človek do toho naplno ponorí, tak je dobré nepretrhávať činnosti alebo myšlienky, k čomu okrem vypnutých zvukov na telefóne pomôže napríklad aj pripravená Mana.

Je medzi nami veľa tých, ktorým nastalo obdobie veľkého voľna. Priznajme si – kto si to kedy neželal? V niektorých odvetviach to síce trvá už rok, ale každý z nás má vo svojich rukách, aby s týmto časom naložil najlepšie, ako to ide. Verím, že tí, ktorí na to prišli a prídu, budú v budúcnosti žať, čo teraz zasiali.“

Austin Backo
YouTuber a streamer
IG profil: @mccitronlp

„Počas lockdownu som začal tvoriť viac herných i neherných videí, začal som aktívnejšie a pravidelnejšie vysielať naživo pre svojich fanúšikov a rozšíril som sortiment zábavných produktov s citrónovým dizajnom. Na Vianoce som uviedol do predaja hrnčeky a v januári mikiny. Keď sa k tomu pridala odkladaná rekonštrukcia bytu a skúškové obdobie, bol som rád za každú voľnú chvíľu pre seba a Manu.

Ako relax som si urobil čas a vylepšil svoj skill v robení ManaBurgerov a miešaní omáčok. Podľa všetkých zúčastnených teraz robím tie najlepšie burgery široko-ďaleko, ja si ale myslím, že je stále čo zlepšovať. :-) Pre seba si robím rád ManaBurger s paradajkou, syrom, vajíčkom, cibuľkou a s cesnakovou omáčkou. Už som ale skúsil aj kombináciu so žervé, pažítkou a s paradajkami. Žemle striedam podľa chuti a načerpávam silu na ďalšie veľké projekty.“

Petr Civín
Flyboardista
IG profil: @petrcivinflyboard

„V terajšom bláznivom svete plnom opatrení a zákazov sa štandardne venujem príprave na letnú sezónu. Okrem každoročnej fyzioterapeutickej a chiropraktickej rekonštrukcie tela som si pridal aj domáci ‚pivničný‘ projekt – LED oblek a PYRO batoh na Flyboard. Snažím sa s tímom pripraviť na rozšírenie existujúcej ponuky dennej show a učenia lietania.

Nový produkt bude nočné multivizuálne artistické vystúpenie na Flyboarde. V pivnici som spolu s Vaškom Duškom dokázal vytvoriť vodeodolný (IP68), nárazuvzdorný, flexibilný a ľahký svietiaci oblek, ktorý sa dá nastaviť aj ako ekvalizér. S 5 200 mAh dokáže oblek svietiť vyše 3 hodín. Projekt PYRO batoh, robený s Danom Milerom, má za cieľ vytvoriť pri lietaní efekt lietajúceho anjela s ohnivými krídlami. Tu ale viac prezrádzať nebudem, nech máte aj vy na leto nejaké prekvapenie. :-)“

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou