Ako sa darí našim ambasádorom a na čom aktuálne pracujú? 2. časť

Ako sa darí našim ambasádorom a na čom aktuálne pracujú? 2. časť

V minulej časti nášho miniseriálu sme ťa chceli inšpirovať ukážkou toho, že ak človek naozaj chce, môže sa posúvať a rásť aj za okolností, ktoré na prvý pohľad nemusia byť úplne priaznivé. Protivírusové opatrenia sa aspoň nateraz uvoľnili, a tak sa v 2. časti dočítaš nielen o tom, na čom naši ambasádori aktuálne pracujú a čo plánujú na leto, ale tiež o tom, čo im pandémia dala a naopak vzala. Sú to naozaj inšpiratívne príbehy, ktoré určite stoja za zdieľanie. Pohodlne sa usaď – bude to jazda!

František „Saxofrancis” Šalanda
DJ, saxofonista & doktor
IG profil: @saxofrancis

„Doba pandémie mi rovnako ako všetkým ostatným niečo vzala a niečo dala. Prišiel som samozrejme o všetky bookingy, ale na druhej strane som mal čas sa poriadne venovať produkcii a tvorbe novej hudby. Okrem toho som ako lekár začal pracovať v očkovacom centre.

Čo sa týka hudby, môžete sa odo mňa tešiť na hneď niekoľko singlov. Zatiaľ vyšiel track s názvom Robbery, do ktorého mi naspieval vokál americký spevák Michael McQuaid. Je to de facto metafora na pandémiu, preto má oproti môjmu debutovému singlu temnejšiu atmosféru i zvuk. V priebehu leta a jesene bude nasledovať ďalších minimálne 5 singlov, pričom sa mi na featuring podarilo dohodnúť veľmi zaujímavé mená!

V blízkej dobe tiež predstavím úplne nový projekt – alter ego, pod ktorým budem vydávať a hrať predovšetkým melodic house, ale aj techno. Na jeseň vyjde pod týmto alter egom album a myslím, že to bude veľmi podarená hudobná záležitosť. V neposlednom rade makáme s ďalším ambasádorom Petrom Civínom na špeciálnej flyboard/saxo nočnej show, z ktorej mám takisto veľkú radosť!

Záverom by som vás rád pozval na parádnu letnú párty dovolenku na obľúbenom Zrće v Chorvátsku, kam pôjdem hneď trikrát. Viac informácií sa dozviete tu – ak budete chcieť zažiť žúr so mnou, vyberte druhý, šiesty alebo deviaty zájazd. Vidíme sa!“

Teodor Kováč
MTB freeride/freestyle
IG profil: @teodorkovac

„Jedno z mála odvetví, ktoré cez pandémiu zažíva boom, je cyklistika a predovšetkým tá horská. A práve pre fanúšikov horskej cyklistiky prinášame v Českej televízii osemdielnu reláciu o ,bikovaní' v ČR. Program nesie názov Po trailech přes hory – nové diely majú premiéru vždy v sobotu okolo poludnia na ČT Šport, ale všetky diely možno zhliadnuť zo záznamu tu.

V relácii vám ukážeme, kam vyraziť do bikeparku alebo trailcentra, ako sa správne vybaviť alebo ako si správne nastaviť bicykel. Ja som jedným z dvoch moderátorov, budem vás sprevádzať v každom dieli a ukážem vám, ako sa s jednotlivými prekážkami na trati čo najelegantnejšie pobiť. Určite odporúčam!

Kdo si potrpí na trochu ostrejšie jazdenie, ocení môj nový miniprojektík NEIGHBOURHOOD. A ak sa vám bude video páčiť, odporúčam pozrieť aj ďalšie na mojom YouTube kanáli.

A keď práve nepracujem na video projektoch, tak sa striktne pripravujem na sezónu. Onedlho ma čaká prvá zastávka Crankworx v Innsbrucku, konkrétne 16. – 20. 6., takže udržiavam režim dvojfázových tréningov, pri ktorých je Mana naozaj VEĽKÝ pomocník, čo sa dopĺňania živín týka.

A skoro by som bol zabudol – ak hľadáte podcast zameraný na cyklistiku, tak ma nájdete v podcastových aplikáciách pod názvom Radio Peloton.“

Tomáš Kučka
Nadšený cestovateľ
IG profil: @tomi_kucka

„Tento rok je fakt šialený. Projekt za projektom, tréning za tréningom :) Od jari točíme 8-dielnu sériu videí na Mall TV, kde cyklistom postupne predstavujeme tie najzaujímavejšie tipy na cykloturistiky po celom slovensku. Veľmi ma to baví, pretože točenie a strihanie mám MEGA rád. Pri natáčaní navyše vždy spoznáme nové a zaujímavé  miesta. Videá sú online tu. V lete budeme točiť 8-dielnu sériu turistických tipov na krásne túry a obsiahneme celé Slovensko. Na to sa tiež veľmi teším.

V júni ma čaká ďalší veľký projekt pre YouTube kanál LIPTÁCI – budeme točiť dokument o 2 kamarátoch, ktorí majú v pláne prebehnúť Cestu hrdinov SNP (760 km, celkové prevýšenie 30 000 m) za 10 dní s charitatívnym úmyslom. Chcú vyzbierať peniažky na liečbu pre 17-mesačného Oliverka, ktorý trpí hypotóniou. My to budeme jednak zaznamenávať a tiež zabezpečovať to, aby sa ich myšlienka dostala k čo najviac ľuďom.

Najväčším projektom tohto roka je ale XTECH SPORT DESIGN. Ide o neuveriteľne funkčné športové oblečenie vyrábané priamo v Taliansku, ktoré sme sa rozhodli dovážať na Slovensko a do Čiech. Sme tvárou tejto značky a intenzívne riešime všetko, čo k tomu patrí. Na začiatku roka sme postavili e-shop, následne naskladnenie, teraz zas marketing.

Popri tom všetkom  pracujem 8 hodín denne na e-shope pilex.sk, kde riešim chod e-shopu a vybavovanie objednávok – primárne ide o ochranné pracovné pomôcky a outdoorové oblečenie.

Po večeroch sa hrám zasa v dielni, kde vyrezávam personalizované drevené dekorácie, napríklad na svadbu alebo k narodeniu dieťatka. Však pozrite priamo tu.

Inak sa snažím tráviť čo najviac času doma, pretože mám úžasného 3-ročného syna, ktorý je mega parťák na všetky šialenosti a turistiky. Čas s ním je ten najlepší z celého týždňa.

Nezabúdam ani na veľmi dôležitú súčasť mojej osobnosti a to je tréning. Potrebujem ho. Bez neho by som asi všetky aktivity neustál. Pomáha mi uzemňovať sa a vnímať veci z väčšieho nadhľadu. Aktívne trénujem beh a nejaké workouty tak 5-6-krát týždenne.

Pri takomto hektickom živote som neuveriteľne rád, že mám vždy poruke Manu, ktorou doplním všetko, čo potrebujem!”

Henrique Pinto
Umelec, tanečník & moderátor
IG profil: @henriqdancer

„Ahoj mazáci, rád by som povedal, že som bol počas lockdownu extrémne efektívnym človekom, ale bohužiaľ to bolo naopak. Ale nebojte sa, nezrútil som sa z toho a situáciu som nakoniec zvládol. S odstupom času som vlastne rád. Vďaka tomu, že bola kultúra – a väčšina umeleckých akcií – pozastavená, som mohol nazrieť do svojho vnútra, lepšie sa spoznať a nájsť svoj nový smer. Uvedomoval som si totiž, že ciele a sny, ktoré som si na začiatku svojej cesty stanovil, som si už postupne splnil... Došiel som teda do situácie, keď som nevedel čo ďalej.

Vďakabohu sa mi podarilo dať sa dokopy, stanoviť si nové priority a prísť s novými projektmi, ako je napríklad podcast, v ktorom sa môžete tešiť na témy týkajúce sa mindsetu, životných úspechov aj fuckupov – vychádza v júni. Začal som tiež písať knihu, ktorú chcem dať do jedného roka dohromady a ísť s ňou na trh. Inak sa veľmi rád venujem športu – prevažne behu a cyklistike – a stále sa učím a rozvíjam, pretože zastávam názor, že sa učíme celý život.”

Jiří Vašina
Vodní slalomár
IG profil: @jirkavasina

„Koronavírusové obdobie prinútilo mnohých ľudí robiť veci inak a ja som nebol výnimkou. Mal som obrovské šťastie, že robím vrcholový šport, ktorý patrí von do prírody. Takže aj keď prišli obmedzenia, ja som sa svojmu športu mohol stále venovať. Nakoniec to dopadlo tak, že som trénoval viac než kedykoľvek predtým, pretože som skrátka nemohol robiť nič iné. Na jednej strane si hovorím, že to vôbec nebolo zlé – na druhej stranu nevyšlo asi nič, čo bolo v pláne.

Teraz už ale pevne verím, že sa všetko vracia do normálu, a tak môžem predstaviť svoje plány na leto. Štandardne sa v lete venujem svojej príprave na MČR v Lipne, ktoré sú koncom leta. Čaká ma obdobie náročných tréningov nielen v Prahe, ale aj v zahraničí. Vychádza to priemerne na 10 – 14 hodín tréningov týždenne.

Destináciu zatiaľ istú nemám, pretože sa situácia okolo covidu stále mení. Okrem toho sa venujem tréningu detí, s ktorými plánujem obísť pár národných závodov a sústredení. Vďaka tomu, že je leto a ľudia sa cez koronu dosť nudili, tak sa venujem inštruktáži na divokej vode pre verejnosť.

Plánujem tiež odštartovať svoju kajakársku školu, ktorá to všetko pojme málinko viac profesionálne (ale viac k tomu zatiaľ povedať – bohužiaľ – nemôžem, haha). A aby toho nebolo málo, tak som si nedávno zapretekal na Majstrovstvách Európy v extrémnej kanoistike, kde som skončil na 19. mieste z približne 150 pretekárov. Takže sa cez leto začínam venovať ďalšej disciplíne – čaká ma pádlovanie na divokých riekach a príprava na svetový pohár, ktorý prebehne v Rakúsku na jeseň.

Plánov je – samozrejme – ďaleko viac, ale nemôžem hneď prezradiť všetko a hlavne si musím nechať niečo na budúci rok. Sám som zvedavý, koľko sa mi toho podarí zvládnuť, ale od tej doby, čo mám Manu, ide všetko ľahšie.“

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou