ManaBurger™ SweetOnion

Dopraj si explóziu chutí rastlinného burgeru s mangovou salsou a karamelizovanou cibuľkou.

Doba prípravy: 20 minút
Energetická hodnota: 580 kcal (1 porcia)

19 SUROVÍN

Rozpis na 4 porcie:

  • 4 ks ManaBurger
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 červené cibule
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 4 plátky vegánskeho čedaru
  • 4 žemle
  • 1 hrsť zmesi šalátových listov
  • 2 vetvičky kôpru na ozdobu

SALSA:

  • 1 mango
  • 1 lyžica limetkovej šťavy
  • soľ, čierne korenie (podľa chuti)

DRESING:

  • 4 lyžice hrubozrnej horčice
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica agávového sirupu
  • 5 vetvičiek kôpru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, čierne korenie (podľa chuti)

1Najprv sa pusť do prípravy kôprového dresingu. Do mixéra daj obe horčice, vínny ocot, agávový sirup (možno nahradiť trstinovým cukrom), otrhaný kôpor a všetko krátko rozmixuj. Pomaly prilievaj olivový olej a pokračuj v mixovaní, kým sa zmes nespojí. Hotový dresing podľa chuti osoľ, okoreň a uchovaj v chladničke.

2V hrnci rozohrej olivový olej a pridaj červenú cibuľu nakrájanú na plátky. Priklopené podus 15 minút a občas dobre premiešaj. Keď bude cibuľa zlatistá a skaramelizovaná, vmiešaj trstinový cukor a balzamikovový ocot. Osoľ a okoreň. Restuj a miešaj ešte 5 minút, aby sa pustená šťava zmenila na sirup.

3Medzitým si priprav mangovú salsu. Polovicu olúpaného manga rozmixuj so štipkou soli, korenia a s limetkovou šťavou. Potom pridaj druhú polovicu manga nakrájanú na drobné kocky.

4Rozmrazený ManaBurger griluj na rozpálenej panvici, na grile či v rozohriatej rúre, a to z oboch strán 2-3 minúty. Potom na neho polož plátok syra a nechaj ho pár minút pod pokrievkou rozpustiť. Žemľu rozkroj a nasucho opeč. Spodnú časť žemle potri kôprovým dresingom. Pridaj šalátové listy a polož na ne burger so syrom. Na syr rozprestri lyžicu cibule a lyžicu mangového dresingu. Priklop hornou polovicou žemle a máš hotovo. Dobrú chuť!

Kúpiť ManaBurger
Section