ManaBurger™ Sweet Onion
Dopraj si explóziu chutí rastlinného burgeru s mangovou salsou a karamelizovanou cibuľkou.
Doba prípravy: 20 minút
Energetická hodnota: 580 kcal (1 porcia)
19 SUROVÍN
Rozpis na 4 porcie:
- 4 ks ManaBurger
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 červené cibule
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžica balzamikového octu
- 4 plátky vegánskeho čedaru
- 4 žemle
- 1 hrsť zmesi šalátových listov
- 2 vetvičky kôpru na ozdobu
SALSA:
- 1 mango
- 1 lyžica limetkovej šťavy
- soľ, čierne korenie (podľa chuti)
DRESING:
- 4 lyžice hrubozrnej horčice
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 1 lyžica agávového sirupu
- 5 vetvičiek kôpru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ, čierne korenie (podľa chuti)
1Najprv sa pusť do prípravy kôprového dresingu. Do mixéra daj obe horčice, vínny ocot, agávový sirup (možno nahradiť trstinovým cukrom), otrhaný kôpor a všetko krátko rozmixuj. Pomaly prilievaj olivový olej a pokračuj v mixovaní, kým sa zmes nespojí. Hotový dresing podľa chuti osoľ, okoreň a uchovaj v chladničke.
2V hrnci rozohrej olivový olej a pridaj červenú cibuľu nakrájanú na plátky. Priklopené podus 15 minút a občas dobre premiešaj. Keď bude cibuľa zlatistá a skaramelizovaná, vmiešaj trstinový cukor a balzamikovový ocot. Osoľ a okoreň. Restuj a miešaj ešte 5 minút, aby sa pustená šťava zmenila na sirup.
3Medzitým si priprav mangovú salsu. Polovicu olúpaného manga rozmixuj so štipkou soli, korenia a s limetkovou šťavou. Potom pridaj druhú polovicu manga nakrájanú na drobné kocky.
4Rozmrazený ManaBurger griluj na rozpálenej panvici, na grile či v rozohriatej rúre, a to z oboch strán 2-3 minúty. Potom na neho polož plátok syra a nechaj ho pár minút pod pokrievkou rozpustiť. Žemľu rozkroj a nasucho opeč. Spodnú časť žemle potri kôprovým dresingom. Pridaj šalátové listy a polož na ne burger so syrom. Na syr rozprestri lyžicu cibule a lyžicu mangového dresingu. Priklop hornou polovicou žemle a máš hotovo. Dobrú chuť!