ManaBurger™ Origin
Zahryzni sa do rastlinného burgeru s osviežujúcim kôprovo-horčicovým dresingom.
Doba prípravy: 15 minút
Energetická hodnota: 567 kcal (1 porcia)
14 SUROVÍN
Rozpis na 4 porcie:
- 4 ks ManaBurger
- 4 plátky vegánskeho čedaru
- 4 žemle
- hrsť miešaného šalátu (poľníček, rukola, hlávkový šalát, mladé listy repy)
- 2 veľké paradajky
- 2 nakladané uhorky
- 4 polievkové lyžice kečupu
- ½ bielej cibule
DRESING:
- 4 lyžice hrubozrnej horčice
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 1 lyžica agávového sirupu
- 5 vetvičiek kôpru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ, čierne korenie (podľa chuti)
1Najprv si priprav dresing: do mixéra daj obe horčice, ocot, agávový sirup (možno nahradiť trstinovým cukrom) aj otrhaný kôpor a všetko krátko rozmixuj. Pomaly prilievaj olivový olej a mixuj, kým sa všetko spojí. Hotový dresing podľa chuti osoľ, okoreň a uchovaj v chladničke.
2Rozmrazený ManaBurger griluj na rozpálenej panvici, na grile či v rozhoriatej rúre, a to z oboch strán 2-3 minúty. Odporúčame prípravu bez oleja, prípadne možno použiť bežný slnečnicový olej. Povrch burgeru tak bude zlatistý a chrumkavý a vnútro pritom krásne ružovkasté a šťavnaté. Na hotový burger polož plátok syra a nechaj pod pokrievkou rozpustiť.
3Žemle rozkroj a nasucho opeč. Spodnú časť potri kečupom. Pridaj listy šalátu, na ne polož tenké plátky paradajky a následne ManaBurger so syrom. Navrch pridaj pár plátkov uhorky, najemno nasekanú cibuľu a lyžicu kôprovo-horčicového dresingu. Priklop vrchnou časťou žemle a máš hotovo. Dobrú chuť!