ManaBurger™ Naked
Vychutnaj si alternatívu bez žemle. Rastlinný burger so šalátom a batatovými hranolčekmi!
Doba prípravy: 25 minút
Energetická hodnota: 571 kcal (1 porcia)
13 SUROVÍN
Rozpis na 2 porcie:
- 2 ks ManaBurger
- 1 avokádo
- 1 červená paprika
- 1 veľká hrsť poľníčka a rukoly
- 2 veľké bataty
- olej na vyprážanie
ZÁLIEVKA:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica limetkovej šťavy
- ½ nadrobno nakrájanej čili papričky
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- ½ lyžičky rímskej rasce
- 1 lyžička agávového sirupu
- soľ, čierne korenie (podľa chuti)
1Najprv si pripravíme zálievku a šalát: vyšľahaj v miske všetky ingrediencie. Červenú papriku nakrájaj na tenké prúžky, nasucho orestuj do zmäknutia a potom nechaj vychladnúť. Olúpané avokádo nakrájaj na plátky a zľahka premiešaj spolu s poľníčkom, rukolou, orestovanou paprikou a so zálievkou.
2Na rozpálenej panvici opeč ManaBurger, a to 2-3 minúty z oboch strán. Odporúčame prípravu bez oleja, prípadne možno použiť bežný slnečnicový olej. Povrch burgeru tak bude zlatistý a chrumkavý a vnútro pritom krásne ružovkasté a šťavnaté.
3Bataty dobre umy a nakrájaj na hranolky. V malom hrnci rozpáľ vyššiu vrstvu oleja a dozlata vyprážaj bataty. Budú stačiť asi 4 minúty. Hotové hranolčeky vysyp do misky vyloženej kuchynským obrúskom, nechaj odsať prebytočný olej a potom ich osoľ. Naservíruj ManaBurger so šalátom a s batatovými hranolčekmi. Dobrú chuť!