Teodor „Teo“ Kováč

MTB freeride/freestyle

Ahoj,

volám sa Teodor Kováč a jazdím freeride/freestyle na horskom bicykli. Obchádzam preteky po celom svete a snažím sa ľuďom ukázať, že cyklistika je najlepší šport zo všetkých. Akurát keď píšem tento text, mám v pozadí otvorenú mapu Nového Zélandu, kam sa začiatkom marca chystám na prvú zastávku najväčšieho bikového festivalu na svete – Crankworx.

Mimo pretekania a stavania bikových tratí – tzv. pumptrackov – tiež občas vystupujem v cirkuse. Spolupracujem s produkciou, ktorá sa rozhodla predstavovať saltá na kolesách hneď vedľa hadích žien, žonglérov a klaunov a vytvárať tak pestrú šou. Pri oslavách výročia Salzburského filharmonického orchestra bolo naše skákanie na kolesách sprevádzané vážnou hudbou spomínaného orchestra. V podobných netradičných prepojeniach sa náš režisér vyžíva.

Okrem pretekania na Crankworx, stavania pumptrackov a vystupovania v cirkuse sa snažím doštudovať Fakultu jadrového a fyzikálneho inžinierstva na ČVUT. Som „na ceste“ do 2. ročníka magisterského štúdia a dúfam, že to nejako doklepem. Už to ale dosť bolí.

Prečo užívam Manu?

„Absolvovať dvojfázové tréningy, pretekať, robiť si manažéra, stavať pumptracky, opravovať domáce tréningové skoky, točiť klipy na Instagram, točiť reklamy, študovať FJFI a ešte si aj variť? No to asi nie, takže Mana. <3 Je to dobré jedlo. Jednoducho sa pripravuje, rýchlo zaženie hlad, zároveň je dobre stráviteľná a tvojmu telu prospeje oveľa viac než kdejaký kebab, žemľa a obdobné blafy. Amen.“