Vitamin C, (Kyselina askorbová)

Vitamín C, alebo ak kyselina askorbová, je biela vo vode rozpustná kryštalická látka so silnými redukčnými vlastnosťami. Pre ľudské telo je významným antioxidantom. Zaujímavé je, že kyselina askorbová je vitamínom iba pre človeka a niektoré ďalšie primáty, iní cicavce sú schopní jej biosyntézy.

Vitamín C prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu aj pri ňom, k normálnej tvorbe kolagénu, k normálnej funkcii krvných ciev, kostí, chrupaviek, ďasien, kože a funkcie zubov. Ďalej prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu, k normálnej činnosti nervovej sústavy, k normálnej psychickej činnosti, k normálnej funkcii imunitného systému a k ochrane buniek pred oxidačným stresom. Prispieva tiež k zníženiu únavy a vyčerpania, k regenerácii redukovanej formy vitamínu E a zvyšuje vstrebávanie železa.

Vitamín C je prirodzenou súčasťou našich surovín, z ktorých sa Mana Prášok aj Mana Drink vyrába. Na odporúčanú dennú dávku navyše pridávame vitamín C (kyselinu askorbovú).

Pri konzumácii 5 porcií práškovej Many denne je príjem vitamínu C 100 mg, v prípade Mana Drinku 80 mg.

,,Množstvo vitamínov, ktoré sú súčasťou našich surovín, sme stanovili v štátom certifikovaných laboratóriách. Jedine tak sme si istí, že odoberáme kvalitné suroviny bohaté na živiny.''

Užite si Manu aj ako súčasť pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Mana je vhodná pre každého zdravého dospelého jedinca.

 

Zdroje informacií:


Tolerable upper intake levels for vitamins and minerals, Scientific Commettee on Food, Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies, EFSA 2006, on-line:


Vitamin and mineral requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO expert consultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998. on-line:

Klinická štúdie:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2010.1815/epdf

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1226/epdf

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou