Udržateľnosť je dôležitou súčasťou našej misie. Tento rok ušetríme 1 700 kg zbytočného plastu

Udržateľnosť je dôležitou súčasťou našej misie. Tento rok ušetríme 1 700 kg zbytočného plastu
Sustainable agriculture, environmentally friendly food production

Keď sme pracovali na vývoji najnovšej receptúry Mark 6, jednou z našich najvyšších priorít bolo zakomponovať do jedla čo najbohatšiu škálu výživných látok z čo najširšieho spektra zdrojov. Nemenej dôležité je pre nás minimalizovať dopad našej výroby na životné prostredie. Preto sme sa rozhodli skoncovať s plastovými odmerkami, ktoré boli roky súčasťou škatule s práškom. Vďaka tomu sme od 1. januára 2020, keď bola receptúra Mark 6 uvedená na trh, ušetrili už tonu plastu. Za celý rok uchránime životné prostredie od takmer 100-tisíc plastových odmeriek, čo je 1 700 kilogramov plastu!

Nielenže používame ekologicky šetrné prísady od osvedčených výrobcov a distribútorov, ale podnikáme aj kroky na inováciu našej výrobnej linky a redukciu obalového materiálu. V roku 2018 sme investovali milióny eur práve do našej výrobnej linky a vývoja patentovanej technológie miešania. To nám umožnilo po prvýkrát v histórii spojiť prášok s olejom, ktorý sme dovtedy dodávali v samostatnej plastovej fľaštičke. S príchodom predošlej receptúry Mark 5 sa nám podarilo zredukovať spotrebu plastov o 50 % a papierových obalov o 20 %.

Odstránením plastových odmeriek z našich najnovších práškov tak iba pokračujeme v tradícii. Od 1. januára 2020, keď sa receptúra Mark 6 dostala na trh, sme tak ušetrili tisíce kilogramov plastového odpadu. Namiesto odmerky teraz do škatule vkladáme návod, ako dávkovať prášok pomocou obyčajnej polievkovej lyžice (5 vrchovatých polievkových lyžíc = 2 Mana odmerky/86 g/400 kcal). A pre tých, ktorí si prípravu Many bez odmerky nevedia predstaviť, máme stále našu originálnu odmerku z nehrdzavejúcej ocele, ktorá sa dá kúpiť v rámci Starter kitu aj samostatne.

Mana meal replacement, starter kit

Hoci odporúčame presnú porciu s energetickou hodnotou 400 kcal, na čo slúži práve naša odmerka, mnohí zákazníci si ManaPowder miešajú podľa vlastných potrieb. Zatiaľ čo niektorí dávajú prednosť hustejšej konzistencii, iní uprednostňujú redšie a ľahšie jedlo. Či už používaš odmerku, alebo nie, ManaPowder si môžeš namiešať vždy podľa vlastných predstáv. Najdôležitejšie je, že ulahodíš nielen svojmu telu, ale aj planéte.

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou