ManaBurger konečne aj na Slovensku. Vyskúšaj prvý nutrične kompletný burger na svete!

ManaBurger konečne aj na Slovensku. Vyskúšaj prvý nutrične kompletný burger na svete!

Je to tu! Náš nutrične kompletný a na 100 % rastlinný ManaBurger, ktorý sa už vyše roka teší úspechu nielen v Českej republike, ale aj v Nemecku, je konečne v predaji aj na našom slovenskom e-shope! ManaBurger uspokojí chuťou i textúrou rovnako ako hovädzie, navyše tvojmu telu dodá všetky potrebné živiny a jeho výroba má v porovnaní so súčasným veľkochovom neporovnateľne nižší dopad na našu planétu. Z čoho sa ManaBurger skladá? Kedy si ho budeš môcť objednať? Ako sa skladuje a pripravuje? Všetky otázky zodpovieme v tomto článku.

Máš rád mäso a ikonické burgery z hovädzieho, ale hľadáš verziu, ktorá by bola zdravšia pre teba aj pre našu planétu a zároveň takmer nerozoznateľná od mäsa? Vyskúšaj ManaBurger! Je to svetovo prvý nutrične kompletný rastlinný burger, ktorý vyzerá, chutí a textúrou uspokojuje rovnako ako hovädzí burger.

Má totiž všetky dôležité parametre, ako sú šťavnatosť, mäsová textúra a lahodná chuť tradičného burgeru. Navyše je nutrične nabušený 5 rôznymi druhmi bielkovín, vlákninou a komplexnými tukmi s obsahom omega-3 mastných kyselín. Obsahuje tiež 38 vitamínov a minerálov. Nenájdeš v ňom pritom žiadne geneticky modifikované suroviny, je bez lepku, bez pridaného glutamanu a s nízkym obsahom soli.

Z čoho sa náš revolučný burger skladá?

ManaBurger je zmesou piatich rastlinných proteínov, piatich druhov rastlinných olejov s obsahom omega-3 vrátane DHA a EPA, vlákniny, zemiakového škrobu, zmesi vitamínov a minerálov, je zafarbený červenou repou, paprikou a jablčným extraktom a ochutený rôznymi druhmi korenia, bylinkami a prírodnou arómou. Obľúbenú vôňu dymu dodáva špeciálna dymová aróma z driev európskych lesov.

Zdrojom proteínov je izolát hrachového proteínu, proteín z rias, mungo fazuliek, konope a proteínový izolát z hnedej ryže. Hrach je veľmi bohatý na bielkovinu a vlákninu, ostatné proteíny dorovnávajú aminokyselinové spektrum pre fyziologické optimum. Jedna porcia obsahuje 20 g plnohodnotných bielkovín.

ManaBurger obsahuje unikátnu zmes olejov s minimom nezdravých nasýtených tukov a so značným množstvom nenasýtených olejov vrátane omega-3 mastných kyselín. Zdrojov tukov je v burgeri zmes  repkového, riasového, slnečnicového, kokosového a ľanového oleja. Jedna porcia obsahuje 22 g tukov, z toho nasýtených 5 g.

Náš ManaBurger tiež oceníš, ak sa snažíš obmedziť príjem sacharidov. Jeden burger (bez žemle, ktorá v hotovom burgeri obsah sacharidov dorovnáva) obsahuje len 4 g komplexných sacharidov, takže je vhodný aj v rámci ketogénnej diéty!

Našim vedcom sa tiež podarilo dostať do ManaBurgera 14 esenciálnych vitamínov a 24 esenciálnych minerálov, aby výsledok bol dokonale vyváženým multivitamínom v trochu netradičnej podobe. Kompletné zloženie a nutričné ​​hodnoty ManaBurgeru nájdeš tu.

S láskou voči planéte

Prečo rastlinný burger? Mana vyvíja alternatívne, nutrične kompletné rastlinné potraviny s ohľadom na udržateľnú produkciu plodín a šetrnosť k planéte už od roku 2014. Keď sme premýšľali, ako môžeme využiť schopnosti a skúsenosti, ktoré sme získali vývojom práškov a drinkov, bol jasnou voľbou ikonický produkt globálneho významu – burger.

A ako ManaBurger šetrí planétu? Celé tri roky sme pracovali na zdokonaľovaní výroby, vďaka čomu sme optimalizovali spotrebu – o 99 % menšia spotreba vody, o 90 % menej skleníkových plynov, potrebujeme o 93 % menej pôdy a aj energetická náročnosť je o 46 % nižšia než u súčasného systému veľkochovu. Zložitosť high-tech výroby je teda vyvážená extrémne nízkymi nárokmi na spotrebu zdrojov.

ManaBurger môžeš mať na grile už budúci štvrtok!

ManaBurger doručujeme vždy raz do týždňa, a to každý štvrtok. Aby sme v danom týždni stihli zabezpečiť doručenie vo štvrtok, musíš si u nás ManaBurger objednať najneskôr v utorok do 12:00. Ak si objednáš neskôr, prípadne až v stredu alebo vo štvrtok, doručovacím dňom bude štvrtok v nasledujúcom týždni.

ManaBurger predávame zmrazený v balení po 20 ks a dodávame ho na tzv. suchom ľade. Na prepravu využívame služby partnera, ktorý sa špecializuje na distribúciu mrazených potravín. Vzhľadom na zvýšené nároky na prepravu je cena za doručenie 33 eur, pracujeme však na jej znížení. Ak si ale objednáš minimálne 3 balenia, dopravu máš úplne zadarmo!

Balenie, skladovanie a príprava

ManaBurger dodávame v termoboxe so suchým ľadom, aby sme počas prepravy zaistili správnu teplotu. Pri manipulácii so suchým ľadom odporúčame použiť rukavice, alebo sa pri vyberaní balenia nedotýkať suchého ľadu holými rukami. Suchý ľad odporúčame nechať z termoboxu odpariť, ideálne vonku alebo v dobre vetranej miestnosti mimo dosahu detí a zvierat. Podrobný postup je rozpísaný priamo na termoboxe.

ManaBurger skladuj v mrazničke pri -18 ° C. Vydrží tak jeden rok od dátumu výroby. Pred prípravou ho treba nechať rozmraziť, ideálne v chladničke a skladovať v chlade až do jeho prípravy, podobne ako u mäsa.

Rozmrazený ManaBurger peč na panvici, v rúre alebo na grile – ako máš vo zvyku. Môžeš použiť bežný slnečnicový olej, ale odporúčame prípravu bez oleja. Griluj/restuj 3 minúty z každej strany. Povrch ManaBurgeru tak bude zlatistý a chrumkavý a vnútro pritom nádherne ružovkasté a šťavnaté.

The Latest posts

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Uži si atraktívne kombinácie Many za skvelú cenu

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

Láska naprieč vesmírom: svieža chuť jahôd a zamatová Mana ako dokonalý pár

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou

„Go Bananas!" so šialene dobrou banánovou novinkou