novinky

28. marec 2023

Mana predstavuje nový Drink Mark 8 – výkonnejší, lahodnejší a udržatelnejší viac, než kedykoľvek predtým

Zdravie si vyzaduje komplexny pristup. S Manou to ide jednoducho.

Mana predstavuje nový Drink Mark 8. S ešte výkonnejším nutričným zložením, novými lahodnými príchuťami a udržateľnejším obalom s uvádzacou cenou iba 3,37 € za porciu.

Dnes predstavujeme nový Drink Mark 8. S ešte výkonnejším nutričným zložením, novými príchuťami a udržateľnejším obalom s uvádzaciu cenou iba 3,37 € za porciu. Po prvýkrát prinášame nový obal s objemom 400 ml z udržateľného mono-materiálu. Po recyklácii je z neho donekonečna možné vyrábať ďalšie obaly, čo bolo pri predošlom designe nepredstaviteľné. Novinkou je taktiež príchuť Lime Cake (Limetkový cheesecake), ktorá posúva produktový rad o ďalší stupienok vyššie.

Drink Mark 8 prináša nové príchute, ešte viac vylepšenú receptúru a to všetko v novej, väčšej fľaši z nekonečne recyklovateľného mono-materiálu. Nová generácia Many poskytuje fenomenálny zážitok, ktorý posunie produktivitu a kreativitu užívateľov na ďalšiu úroveň. Zákazníci si môžu nové Mana Drinky objednať už dnes, odosielať začneme behom apríla.

„Sme radi, že sa môžeme s novou Mark 8 posunúť ešte ďalej. Prichádzame na trh s vylepšeným zložením, novou božskou chuťou a rozšíreným produktovým radom v kompaktnom designe novej udržateľnej fľaše. A to bez zmeny ceny. Táto kombinácia výhod predstavuje obrovskú hodnotu hlavne pre užívateľov po celom svete. Verím, že Mana Mark 8 bude perfektne slúžiť všetkým, ktorí chcú jedlo za dostupnú cenu, ktorému sa nutričným obsahom na tejto planéte nič iné nevyrovná.“ hovorí Jakub Krejčík, CEO Many

Ešte lepšie, výkonnejšie zloženie Mark 8

Pri vytváraní novej receptúry sme sa opäť detailne zamerali na zloženie a prítomnosť živín a bioaktívnych zložiek. Mark 8 tak dokonale zodpovedá potrebám pestrého príjmu živín a obsahuje všetko, čo človek potrebuje k špičkovému fungovaniu tela a mysle.

Zloženie novej generácie Many je obohatené o aminokyseliny taurín a L-karnitín. Každá porcia tak ešte lepšie podporuje správne trávenie a metabolizmus tukov. Do novej receptúry Mark 8 sme ako novinku zaradili aj ingrediencie obohatené o bioaktivnu formy selénu. Nové zloženie je doplnené aj o pikolinát chromitý, ktorý je považovaný za najlepší zdroj chrómu.

Základné výhody nového zloženia

Taurín

  • pomáha tráviť tuky
  • prispieva k nervovej, svalovej a srdcovej funkcii

L-karnitín

  • podporuje tvorbu svalovej hmoty
  • priaznivo ovplyvňuje hospodárenie tela s tukovými zásobami

Selen

  • reguluje tvorbu hormónov štítnej žľazy
  • prispieva k zdraviu vlasov a nechtov
  • pomáha udržať obranyschopnosť organizmu

Chróm

  • prispieva k metabolizmu makroživín
  • pomáha udržať normálnu hladinu glukózy

Nová príchuť Lime Cake je proste bomba!

Zdravie si vyzaduje komplexny pristup. S Manou to ide jednoducho.

Nová príchuť Lime Cake ponúka šťavnaté a sladké pohladenie dezertu s povznášajúcimi tónmi limetky. Chuťou možno pripomína zákusok, ale je to plnohodnotné a nutrične dokonale vyvážené jedlo s uvádzacou cenou iba 3,37 € za porciu.

S Mark 8 prichádza taktiež nová príchuť limetkového cheesecaku. Ponúka šťavnaté a sladké pohladenie dezertu s povznášajúcimi tónmi limetky. Chuťou možno pripomína zákusok, no ide o plnohodnotné a nutrične dokonale vyvážené jedlo.

Nová udržateľná fľaša z mono-materiálu

Už 8 rokov prinášame udržateľné jedlo, ktoré vždy balíme do obalov, ktoré dokážu uchovať nutričnú hodnotu počas celej doby spotreby. Snažíme sa prinášať svetu dlhodobo udržateľné jedlo a to nie len pre ľudí, ale taktiež pre planétu. A preto sme novú verziu Mark 8 obalov ešte vylepšili.

Teraz je fľaša vyrobená v tzv. mono-materiálu (jeden typ materiálu PET). Obrovskou výhodou je absolútna recyklovateľnosť a opätovné použitie tzv. RE-PET obalov, ktoré v budúcnosti plánujeme používať. To, bohužiaľ, v prípade napojového kartónového obalu nie je možné. Nenaplnili sa sľuby a ambície, ktoré boli vytýčené a do dnešného dňa je z tohto typu balenia možné efektivno recyklovať zložku papiera. Z takéhoto balenia bohužiaľ novú fľašu nevyrobíme.

Počet recyklácií PET fliaš je s ohľadom na technológiu ich výroby takmer nekonečný. Infraštruktúra na recykláciu je taktiež na omnoho lepšej úrovni ako v prípade napojových kartónových obalov. Napríklad v Nemecku už niekoľko rokov funguje systém zálohovaných PET fliaš, ktoré v rámci novej Mark 8 používame. Slovensko zavádza systém zálohovania PET fliaš a plechoviek od 1. januára 2022. V Českej republike sme svedkami testovacej fázy recyklácie zálohovaných obalov v supermarketoch Lidl a Kaufland. Nápojové kartónové obaly, naopak, zálohovateľné nie sú. Do roku 2020 sa recyklovalo 50 % celkovej produkcie PET v EÚ. Spojené štáty sú s 23 % celkovej produkcie stále o niečo pozadu za Európou, ale rovnako ako v Európe je recyklácia PET fliaš čoraz jednoduchšia.

Väčší objem pre lepšiu hydratáciu

400 ml. To je nový objem fľaše Mark 8. Mana vďaka väčšiemu baleniu viac zasýti a lepšie hydratuje telo, energetická hodnota zostáva rovnaká. Jeden Drink Mark 8 dodá 330 kcal dokonale vyrovnaného pomeru makroživín 21 % proteínov, 35 % sacharidov a 44 % tukov z celkového energetického obsahu. Väčší objem jednej porcie drinku lepšie aktivuje živiny a vylepšuje textúru a chuť.

Zdravie si vyzaduje komplexny pristup. S Manou to ide jednoducho.

Zdroje

(1) https://www.komunalniekologie.cz/info/trideni-a-recyklace-napojovych-kartonu-v-ceske-republice

(2) https://www.lidovky.cz/byznys/advertorial-recyklace-spalovna-karton-tetrapak-trideni-odpadu.A220915_104740_ln_ekonomika_ape

(3) https://www.tetrapak.com/content/dam/tetrapak/publicweb/gb/en/sustainability/TetraPak_Sustainability_Report_2021.pdf

(4) https://www.caoh.cz/aktuality/zalohovani-pet-lahvi-v-cr-ocima-odborniku.html

(5) https://www.statista.com/statistics/1316826/recycling-rate-of-pet-products-europe/

(6) https://zerowasteeurope.eu/wp-content/uploads/2022/02/HCIP_V13-1.pdf

(7) https://www.tetrapak.com/en-cz/sustainability/local-pages/recyklace-a-sber-v-cr

(8) https://www.ceskenovinky1.eu/2022/12/09/vyrobci-upozornuji-politiky-recyklujeme-malo-napojovych-kartonu/

(9) https://www.renewablematter.eu/articles/article/new-eu-rules-on-packaging-shows-beverage-carton-is-not-as-renewable-as-previously-thought

(10) https://zerowasteeurope.eu/wp-content/uploads/2020/12/zero_waste_europe_report_-beverage-carton_en.pdf

Section
Drop element here!