Jakub Kornfeil

Motocyklový pretekár

Ahoj,

volám sa Jakub Kornfeil a som motocyklový pretekár v šampionáte MotoGP. Okrem pretekania sa venujem aj JetSurfu. JetSurf je motorová doska na vodu, ktorá váži asi 15 kg.

Svoju kariéru som odštartoval na motokrosovej motorke, keď som mal 5 rokov. Nastúpil som na prvé preteky v živote a skončil na slušnom, treťom mieste. Účasť v detskom motokrose bola vtedy dosť vysoká – nechal som za sebou 30 ďalších chalanov. Všimla si ma talianska značka Polini, a tak od 7 rokov pretekám na profesionálnej úrovni.

V motokrose som sa stal niekoľkonásobným majstrom republiky. Neskôr som prešiel na Supermoto, kde som taktiež vyhral. Po Supermoto som sa dal na minibiky a dosiahol som titul majstra Európy – najviac,  čo sa dá v tomto športe dosiahnuť.

Potom som prešiel na cestné motorky, konkrétne do Red Bull MotoGP Rookies Cup, ktorý som v roku 2009 vyhral. Stal som sa juniorským majstrom sveta a otvorili sa mi dvere do majstrovstiev sveta. Sen každého motocyklového pretekára...

Majstrovstvá sveta tento rok pôjdem ôsmykrát a za ten čas som prešiel radom stajní. Za zmienku stojí Racing Team Germany, holandský tím RW, španielsky tím Calvo či malajzijský tím SIC Racing Team.

Okrem MotoGP sa venujem aj spomínanému JetSurfingu, čo je ďalší šport, ktorý ma baví a pri ktorom relaxujem a zároveň trénujem. V JetSurfe som sa stal v roku 2015 majstrom sveta a vlani som skončil druhý.

Prečo užívam Manu?

„Športovať po jedle je s Manou hračka! Pre mňa jednoznačne super vec v podstate na všetko – na cesty alebo len tak.“